1 jaar..

Deze tijd vorig jaar wist ik niet eens of ik dit nog zou kunnen schrijven. Dan lijkt een jaar zo lang, het volgende jaar zo ver weg.. en toch is dit jaar voorbij gevlogen.

De eerste maanden waren het moeilijkst want dan moet je herstellen, verwerken, plaatsen en kijken hoe het verder moet.
Wat zijn mijn opties? Welke behandeling? Wat vertellen de dokters allemaal?
Eerlijk, ik heb veel opgezocht en nagekeken op internet. Ik had soms geen idee waarover de oncoloog, radioloog, neuroloog enz het hadden. Ga ik blindelings alles ondergaan wat ze opleggen? 2de opinie vragen? Eens alle vragen zijn beantwoord en je op dat vlak de nodige rust hebt gevonden, kan je je weer focussen op andere dingen. Tussen alle onderzoeken en consultaties in, krijg je tijd om je oude leventje gedeeltelijk terug op te nemen.

Wat doe je dan? Terug wat werken? Sociaal leven nieuw leven inblazen? Je Bucket list aflopen..
Wat zou jij doen als je deze diagnose krijgt?
De ene zegt reizen, de andere zegt om meer te gaan genieten van zijn gezin (ja.. het typische clichΓ© πŸ˜‰) Er zijn uitzonderingen die gewoon full time blijven werken en vertellen het zelfs niet aan hun collega’s.
Is het dan zo vanzelfsprekend? Ja, eigenlijk wel. Is het gemakkelijk? Neen, alles vraagt meer energie en aanpassing. Je moet vooral zelf aanvoelen wat je aankan en wil doen. In de mate van het mogelijke natuurlijk.

Dit jaar ben ik 3x op reis geweest. Twee daarvan waren last minute maar waarom neen zeggen? Weekendje weg met vriendinnen, enkele zomerfestivals, etentjes bij vrienden, .. Er komt wel meer bij kijken (planning medicatie, vermoeidheid, last van bijwerkingen, ..), toch ben ik super blij dat ik dit heb kunnen doen.
Werk? Ja, ik werk enkele uren per week. Het doet mij goed om even onder de collega’s te zijn en mij hier nuttig in te voelen.

Iedereen zegt dat ik er goed mee omga, sterk ben en een voorbeeld voor anderen.
Eerlijk, zo voel ik mij echt niet. Ik heb dagen dat ik mijn zetel niet uitkom of mezelf moet forceren om iets te doen. Dus neen, ik ben niet ieder dag vol energie en goed gehumeurd maar wie wel? Van mij wordt het natuurlijk makkelijker aanvaard als ik zeg dat ik moe ben of geen zin heb in iets. Maak ik hier eens misbruik van..? Ja.. soms eens.. nog maar een paar keer πŸ˜‰

Is mijn leven nu zoveel slechter dan voor de diagnose?
Ik weet het niet. neen, ergens niet. Mocht ‘kanker’ er niet tussen zitten zou ik ook wel tevreden zijn met hoe mijn leven er nu uitziet. Sommige contacten zijn intenser, mijn werk blijf ik graag doen, maak mij minder druk om sommige dingen, ik geniet meer, ..
Kanker heeft mijn leven volledig omgesmeten en veel van mij afgenomen. Toch heeft het mij op een bepaalde manier ook veel geleerd en een betere versie van mezelf gemaakt.

Mijn besluit na een jaar: Ook al is de plaats waar je terecht komt niet waar je wou zijn, niets kan je tegenhouden om er te staan en te stralen. Dit heb je zelf in handen en al is het moeilijk, focus op de goede momenten.

Nu op naar het volgende jaartje! πŸ™‚

4 gedachten over “1 jaar..

Voeg uw reactie toe

 1. Hey Mieke,
  Ik wist niet dat je een blog had, helemaal gelezen πŸ™ƒ
  Ik blijf jou een super sterke madam vinden. Sinds vorige week weet ik nu ook dat je een pietje precies bent hihi …
  iedereen zijn mening maar een echte mening kan alleen gevormd als je in dezelfde schoenen komt staan. Ik heb SUPER veel respect voor jou 😘

  Like

 2. Mieke…. wauw hoe je alles omschrijft verwoord
  Waar haal je die kracht vandaan
  Ik hou ontzettend veel van je
  Gewoon omdat je mieke bent
  Uniek en een toffe vriendin

  Like

 3. Hey Mieke, ik heb ondertussen je blog helemaal gelezen… Sterke madam wi, chapeau !!! En als je ooit nog eens oude koeien uit de gracht wilt halen, bijkletsen over ‘the good old times’ toen wij nog 2 puberende giecheltrutjes waren, dan weet je mij wel te vinden hΓ©!? Dikke kus X

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: