All I want for Christmas…

Kerst.. tijd van het jaar waar iedereen gezellig samen is, naar de 20ste herhaling van een kerstfilm kijkt, een overvloed aan taart eet en op zoek gaat naar het perfecte cadeautje voor onder de kerstboom.
Op mijn bucket list staat nog zo’n dikke knoddige kersttrui die moet afgevinkt worden. Eentje in het donkerrood met een rendier op. Het wordt dus mijn missie om  nog een paar kerstmarken af te schuimen op zoek naar de perfecte trui. Ja, tuurlijk zal ik hem dragen! En ja, er volgt een foto als bewijs.. 😉

De kerstboom die staat te fonkelen, alle kleine lichtjes, de haard die brandt, overal mooie versiering, een warme choco op de kerstmarkt, .. Ik hou wel van de sfeer en de gezelligheid van deze periode toch is het niet voor iedereen genieten. Het is niet voor niets één van de moeilijkste momenten voor vele mensen en daar moeten we toch even bij stilstaan. In je eentje wandelen op 12 oktober is prima, maar op 25 december is het opeens een teken van trieste eenzaamheid. Je hoeft daarom zelfs niet in je eentje te zijn. Ook met veel mensen om je heen, kan je je immens alleen voelen.
Voor degenen die nu al beginnen panikeren.. neen, ik voel mij niet eenzaam. Is misschien toch niet helemaal waar.. soms wel. Ik geef toe dat ik wel eens een knuffel mis of iemand om mijn koude voeten tegen aan te schuiven. Gewoon het gevoel van geborgenheid en beschermd worden. Mocht dat in een cadeautje passen..

Chloé is al weer gretig bezig geweest met knippen en plakken voor haar kerstlijstje. Mijn lijstje is dit jaar eens langer dan de hare ;-). Wat er niet op staat is ‘een goede gezondheid’. Ik weet dat er mij dit weer een pak mensen zullen wensen maar liever niet. Niet dat ik dat niet zou willen maar laten we gewoon realistisch blijven. Nu hoor ik er al mopperen en denken ‘waarom niet’ en ‘de wonderen zijn de wereld nog niet uit’. Dat is waar maar iemand met 1been wens je ook geen nieuwe toe of iemand die doof is gehoor. Is misschien wat recht door de bocht maar voor mij voelt het wel hetzelfde. Vorig jaar wist ik ook niet altijd hoe erop reageren en het was soms eens slikken. Iedereen zegt het met de beste bedoeling, dat weet ik. Toch is het een constante herinnering aan wat je juist niet kan hebben.

Wat staat er dan wel op mijn lijstje? Iets wat voor mij veel belangrijker is want gezond of niet, zonder ❤ stelt het allemaal niet veel voor 🙂
Mijn kerstspirit voor dit jaar staat meer in het teken van liefde. Want is dat niet waar kerst juist om draait?

Juist nog een tip voor mijn familie : Wat ik terug nodig heb, is een paar nieuwe pantoffels..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: