Valentijn

Begin deze week stond mijn klein spook te springen om naar de winkel te gaan. Ze wou perse een kaartje voor haar ‘liefje’. Echt schattig hoe ze alle kaartjes bekeek met de twinkel in haar ogen.

Valentijn…de meningen zijn verdeeld denk ik. Sommigen gaan er helemaal in op, anderen zeggen dat het een dag is zoals een ander. Maar menen ze dat ook? Ik denk dat iedereen wel stiekem hoopt dat er iemand is die aan hen denkt vandaag. Hoeft daarom niet met tutters en bellen te zijn. Een klein gebaar kan meer dan genoeg zijn.

Vandaag echter geen Valentijn voor mij. Deze morgen reeds vroeg in het UZ voor PET scan. Vorige week MRI vd hersenen gehad en daar is uit gebleken dat de kanker te agressief is en de immuuntherapie de kans niet krijgt om aan te slaan. Resultaat: 6 nieuwe hersenmetastasen en terug op de Braf/Mek remmers. De immuuntherapie was geen lang leven beschoren. 😥

Je behoedt jezelf om niet teveel hoop te hebben maar als je je goed voelt, gaat dat wel vanzelf. De psychologe van het UZ had mij laatst een schop onder mijn kont gegeven en mij overhaalt om wat minder rekening te houden met ‘wat als..’ Om gewoon te doen wat ik zo graag wou doen.

De aanvraag om deeltijds te gaan werken ligt daarmee klaar op mijn bureau, een wonderboxticket voor een verwendagje, onze citytrip naar Parijs uitstippelen,.. Op Q-muziek was er een oproep om mee te doen aan de Q-maskerade. Blind daten en een feestje.. Wou daar eens mijn kans wagen en was bij deze ingeschreven. Je weet nooit en het is misschien wel de moeite.. (het feestje wel te verstaan 😉) Mijn nieuwsgierigheid was in ieder geval aangewakkerd.

Die ‘wat als’ is echter werkelijkheid geworden waardoor alles (eventjes) On hold staat. Eerst de resultaten van de PET afwachten. 🤞dat de remmers het terug zullen overnemen en er geen nieuwe uitzaaiingen zitten in andere organen.

Als je het mij vraagt, zeg ik dus dat het een dag is zoals een ander. Ergens weet ik dat dit iets is wat niet meer voor mij is weggelegd. Te ingewikkeld en toch droomt de romantische ziel in mij van een Valentijn met toeters en bellen. Ik meen het niet echt als ik zeg dat het een dag zoals een ander is maar mijn verstand haalt hier de bovenhand.

Het is nu niet dat ik een leven zonder liefde heb. Mijn kinderen, familie, vrienden, mijn kat en goudvis zijn er ook nog. Een vorm van liefde die we vanzelfsprekend vinden maar op een dag zoals vandaag doet beseffen dat ik mij toch gelukkig mag prijzen.

Happy Valentijn iedereen!!! ❤️❤️❤️❤️

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: