Genieten 😊

Voor het eerst in 2019 eens 4 weken de binnenkant van het UZ niet zien. Wat een luxe 😉

De resultaten van de PET en MRI scan van vorige week zijn prima. De PET is rustig en op de MRI is te zien dat het vocht in mijn hersenen is weggetrokken. De metastasen zelf zijn ook wat kleiner geworden. Super nieuws en vooral heel blij dat de remmers weer goed hun werk doen. Voorlopig hierop verder tot resistentie optreedt en zoals al gezegd, even genieten van de rustige periode daarna zien we wel.

Ik merk van mezelf ook dat ik al het negatieve wat aan het mijden ben. Sommige dingen heb ik een plaats gegeven en losgelaten. En weet je, het voelt goed. Als mij iemand nu vraagt hoe het is, antwoord ik vooral met “ik voel me goed en dat is het voornaamste”.

Mijn nieuwste aanwinst, de elektrische fiets, is ook zoiets fantastisch! Het voelt als een beetje een hernieuwde vrijheid. Dit weekend een verkorte versie van de Leiestreek route gefietst. Tussen de bloeiende velden, langs het water, tussen de statige huizen van Latem,.. en het zonnetje 😊. Zalig gewoon! Mocht er iemand mij 2 jaar geleden gezegd hebben dat ik dit op mijn eentje zou doen en ervan zou genieten, had ik eens met mijn ogen gerold. En toch, het was genieten. Voor mij het bewijs dat je, als je gelukkig wilt zijn, je vooral eerst zelf goed moet voelen. Dat kan volgens mij alleen maar door de situatie te aanvaarden en alles wat je ongelukkig maakt, los te laten.

Nu niet dat kanker hebben mij gelukkig maakt en ik kan het niet wegtoveren. Het is het gewoon niet toelaten dat het je leven domineert. Leven in de dag! Toen mijn psychologe dat de eerste keer zei had ik ook zo iets van, hoe wil je in godsnaam dat ik dat doe. Toch denk ik het nu wel door te hebben.

Mijn focus voor de ziekenhuis vrije weken : Q-time en Levensloop. Levensloop Koksijde/Oostduinkerke is in het weekend van 1/2 juni. Wie zin heeft, kan zich nog inschrijven of sponseren. Mijn stiefzusje heeft ‘Team Hazebeek’ opgericht en ik vind het super om hieraan te kunnen deelnemen. Een uitgebreid verslag geef ik jullie mee in een volgende blog.

Voor nu dus enkel een ‘happy me’ en genieten… genieten van de kleine dingen, is dat nu alleen of met mijn kids of vrienden, maakt niet uit.., genieten van mijn werk en collega’s,… genieten van het mini-reisje dat is gepland,…. Wat veel genieten 😏 I know maar dat is even de ontlading van de moeilijke periode. And there is no better time than right now 😊.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: