Levensloop

Op 1 en 2 Juni was het dan zover : Levensloop Koksijde/Oostduinkerke stond op onze agenda te blinken. De weergoden waren ons goed gezind en het beloofde een super weekend te worden. En dat was het ook!!

Voor wie Levensloop niet kent, dit is een evenement die helemaal draait rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker. Het principe is opgebouwd rond verschillende teams die in een estafette rond het parcours wandelen of lopen en hun hiervoor laten sponsoren. Telkens wandelt of loopt er per team min 1 persoon op het parcours en dit gedurende 24u. De 24u symboliseren het voortdurend gevecht van patiënten en hun naasten tegen de ziekte.

De start van het team ligt bij mijn stiefzusje. Zij wou dit doen voor mij en alle andere mensen in haar omgeving die met deze ziekte te maken hebben. Lang heb ik er niet moeten over nadenken om hieraan deel te nemen.
Team Hazebeek was geboren. 🙂

Mijn kleine meid wou ook haar steentje bijdragen en heeft zelfgemaakte Rice-krispies chocolade koekjes verkocht.

Eerste puntje op de agenda was wat geld inzamelen ten voordele van Levensloop. Mijn stiefzusje had als streefbedrag van ons team 500€ ingegeven. Iets wat dan redelijk haalbaar leek. De BBQ die ze met hun Sport-en eetcafé hebben georganiseerd leverde reeds een dikke 540€ op.
Het aantal mensen die wou deelnemen met ons team ging langzaam maar zeker de hoogte in. Met de start van het Levensloop weekend konden we 61 teamleden op onze teller zetten. Bij deze nog eens een dikke merci aan vrienden en familie om zo’n groot team te realiseren voor deze levensloop.

Het weekend zelf is goed meegevallen. Eerst had ik wat schrik en wist ik niet zo goed of ik dat T-shirt met ‘Vechter’ op wel zou aantrekken. Het is een stempel dat je jezelf op dat ogenblik geeft. Ik hamer er zo op dat je meer bent dan je ziekte en met die T-shirt aan zou ik mij deze teveel toekennen. Ergens een zelfbescherming die opduikt, of zoiets toch. De startceremonie heb ik samen met de andere vechters gewandeld. Bij de slotceremonie ben ik bewust bij het team gebleven en deze met hen afgestapt. Ik voelde mij daar iets minder breekbaar.

Het moment dat het meeste is bijgebleven is de kaarsenceremonie. Al die kaarsjes met opschriften, leuke tekeningen, pakkende boodschappen, die langs het wandel en loopparcours staan, geven toch iets speciaals. Iedereen was zo sereen en stonden stil bij alle mensen die deze strijd strijden of hebben verloren. Mijn zoon en dochter aan elk een kant van mij en omringd door familie en vrienden. Daar wordt je stil van. Ook de wensmuur bevatte zoveel mooie, hoopvolle wensen. Zelfs mijn kleine meid had hier iets opgeschreven. Ik wist het totaal niet maar toen we naar huis gingen op zaterdagavond vroeg ze of ik een foto wou maken van hetgeen ze had geschreven en getekend. Op zo’n moment breekt je moederhart wel even.

De meeste teams hadden een eigen standje in het ‘dorp’. Ons teamstandje was klein maar reuze gezellig. Mijn zoon had zijn plaatsje aan het maken van de broodjes met beenham toegeëigend. Het proeven van het Cornet bier ging hem ook goed af ;-). Op het podium een opeenvolging van lokale zang en danstalenten. Voor mij de ideale plaats om dit weekend grotendeels door te brengen. De activiteiten voor de vechters heb ik wat achterwege gelaten. Niet dat ik asociaal wou doen maar zoals ik al heb aangegeven, daar voelde ik mij het best.

Het eindbedrag van deze levensloop : 110.949€!! Daar doe je het dus voor. Een hele mooie prestatie! Mede dank ook aan de organisatie en alle vrijwilligers. In totaal waren er 116 vechters, 1256 deelnemers en 31 teams. Bedrage van ons team : 2373€! en dit zonder echte sponsoring. Het streefbedrag dus met vlag en wimpel gehaald 🙂 Ik kan er enkel trots op zijn.
Zeker is dat we er volgend jaar terug staan! Zet allen dus maar in jullie agenda : 30/31 Mei aanwezig op Levensloop 2020 te Koksijde.

2 gedachten over “Levensloop

Voeg uw reactie toe

  1. Zo hartverwarmend 😍😍😍ik krijg alweer kippenvel 😊als verpleegkundige met pensioen ken ik veel vechters en hun familie en vrienden. Wat een team-spirit 👍👍
    Uit het diepst van mijn hart kan ik dat alleen maar toejuichen , want verpleegkundige blijf je voor het leven.dikke knuffel voor jullie allemaal 😗😗😗

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: