Summertime

Een blog schrijven met je voeten in het zand, een stralend zonnetje en met het geluid van de golven in de achtergrond is eens iets anders… de zomer..
Niet gedacht dat ik zo’n leuke zomervakantie zou hebben.. alhoewel.. het was er eentje met de nodige ups en downs.
Als je mijn FB of Insta ziet, zal je wel denken dat ik mij niets te kort doe. Is ook zo, al zet je de minder goede momenten niet zo vlug op social media.

In het begin van de zomer eventjes de rebel uitgehangen. Het kon me ook allemaal niet schelen. Het waarom bleef door mijn hoofd spoken. Een paar maand geleden hadden ze me in de ziekenhuis apotheek gevraagd om mee te doen aan een enquête ivm het correct nemen vd medicatie. Toen vroeg ik mij af wie er nu in godsnaam zijn medicatie niet correct en op tijd neemt. Het is toch spelen met je eigen leven?
Wel, ik heb er mij ook even schuldig aan gemaakt. Niet dat het in extreme mate was maar toch. Ik had nood aan het normale leven, zonder het ‘ziek zijn’. Een festivalletje, feestje bij vrienden, gezellig gaan eten, een BBQ,.. dit alles zonder op de klok te moeten kijken. Ik wou even gewoon kunnen meedoen. Kunnen mee de aperitief nemen, niet hoeven te stoppen met eten of drinken terwijl iedereen zich amuseert, een onverwachte uitnodiging niet te hoeven afslaan omdat het niet in mijn schema past. Mijn medicatie nam ik maar het uur waarop schommelde wel van dag tot dag. Ik kan er nu filosofisch gaan over doen en mij verdiepen in de vraag waarom deze zomer wel en vorige zomer niet. Lag het nu aan het warme weer, het niet willen alleen zijn, of alles willen meenemen dat ik kon.. Geen idee.. zoals ik zei, gewoon nood aan.

En dan de scan… toen ik hem zag, had ik er geen goed gevoel bij. In mijn hoofd was ik alle mogelijke scenario’s aan het aflopen. Een ding wist ik zeker! De citytrip naar Parijs met mijn dochter stel ik niet uit! Indien er bestralingen aan te pas moeten komen, kan dat wel nog een dag of 5 wachten. Dat bedoel ik dus als ik zei dat je je kunt voorbereiden als je de scan al op voorhand ziet. Anders overvalt het je en heb je geen tijd om over bepaalde dingen na te denken. Mijn gevoel was terecht.. hij is tegenstrijdig. De grootste die was bijgekomen in februari is verkleind maar een andere is iets groter geworden. Volgens de prof hoef ik mij nog geen zorgen maken. Het plan is om nog wat af te wachten en de volgende MRI vroeger dan normaal te plannen. Indien ik klachten krijg, moet ik het wel direct melden.
Wel even een wake-up call waardoor mijn medicatie schema weer heel punctueel verloopt 😁.

Parijs was super! Waar je opeens de energie haalt om zoveel te doen, weet ik niet. Kuieren langs de Seine, de Eiffeltoren bezoeken, macarons van Laduree eten op het reuzerad voor het Louvre, de idyllische straatjes en pleinen aflopen, Tour Montparnasse (een echte aanrader! Het zicht dat je daar hebt is volgens mij veel mooier dan op de Eiffeltoren). Een ervaring dat mijn kleintje nooit zal vergeten. Denk ik… Voor de zekerheid toch een album gemaakt met de mooiste foto’s 😉

De zomervakantie zit er ondertussen op.. maar mijn leuke momenten niet!
Het stralende zonnetje, geluid van de golven en het zand tussen mijn tenen is deze van Mallorca.
Ook hier is het genieten. De zee heeft de mooiste kleuren, wild door de wind maar o zo mooi. Savonds dinner met zicht op zee. Nog nooit zoveel aioli gegeten als deze week. Voor het eerst op een sub-board gestaan en geen enkele keer eraf gedonderd (in tegenstelling tot mijn gezelschap 😂),..

Toch haalt de realiteit je met momenten in. Terwijl we hier zijn, krijgt mijn vriendin het nieuws dat een collega is overleden aan longkanker met uitzaaiingen in de hersenen. Alles is super vlug gegaan. Tussen de diagnose en het overlijden zit er met moeite een week. Op zo’n moment ben je dankbaar dat het bij jou anders is gelopen en toch denk je dat zij er misschien beter van af is. Ze heeft het nooit geweten..

Eindigen doen we met een positieve noot! Life is good zoals ze zeggen! Eind september gaan we (mijzelf en een handvol zotte en lieve vriendinnen) de zomer met stijl afsluiten in Valencia.
Hopelijk dan genoeg zon en vitamientjes opgedaan om de herfst en winter te trotseren 😊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: