Nieuwjaarsbrief

De nieuwjaarsbrief van mijn kleinste schat :

Liefste Mama,
Bij het begin van het nieuwe jaar wens ik je heel speciaal
een schatkist vol met sterretjes en elk heeft zijn verhaal.
De eerste ster is er één van het licht en zonneschijn.
De tweede wil voor jou heel graag een bron van liefde zijn.
De derde ster strooit de mooiste dromen in het rond.
De vierde schenkt een stralend jaar, gelukkig en gezond.
Zo zijn er miljoenen sterren, elk met hun geheim.
Je zult ze allemaal vinden, al zijn ze nog zo klein.
Heb zeker geen schrik, want die schatkist, dat ben ik 🙂
Je kapoen Chloé.

Perfecte omschrijving van wat mama voor ogen heeft dit jaar!!
Vooral kunnen genieten. Er staan al verschillende plannen en evenementen op mijn agenda, die ik graag zou doen. Vooral reizen! Vliegen mag ik nog niet maar daar lig ik niet wakker van. Die dag komt wel nog en ondertussen staat Disneyland Parijs als eerste op de agenda. De Summer edition van the Night of the proms staat ook reeds aangekruist en Levensloop Koksijde en Deinze natuurlijk. Of het mij lukt om het te doen, weet ik nu nog niet maar waarom nog geen plannen maken? Wachten op de scans die in februari aankomen en bij de pakken blijven zitten? Neen, dit jaar niet.
Mijn berg is nog altijd even groot als vorig jaar maar ik laat het over mij heen lopen. Geen zin om er mij druk in te maken. Gaat het niet, dan annuleren we de boel wel maar ondertussen heb ik verschillende dingen om naar uit te kijken. En is dit niet waar iedereen bij stilstaat bij het nieuwe jaar? Wat brengt 2020??

Eerste topic is sowieso mijn 2de chemo kuur. Mijn bloedwaarden worden vrijdag nog eens genomen en als die ok zijn, starten we zaterdag. De eerste kuur heb ik redelijk goed verdragen. De cortisone pomp zal hier wel verantwoordelijk voor zijn en daar ben ik dankbaar voor. Toch heeft hij een kort leven beschoren! Na een week of 3 vast hangen aan een nieuwe chacosse, stond mijn buik super gezwollen. Rood aan de ene kant en blauw aan de andere. Nu terug op gewoon oraal medicatie innemen en hopen dat mijn maag de lading blijft verdragen. Momenteel lukt dit prima en kon ik even genieten van de feesten zonder op iets te moeten letten. Bijwerkingen? Ja een beetje. Vooral weinig kracht, vlug vermoeid en spierpijnen.
De extra 10kg door de cortisone moeten er ook nog aan geloven! Met momenten voel ik mij een michelin bandje 🙂 Ze hoeven er niet allemaal van af maar toch.. nieuwe kleren staan niet op mijn lijstje 😉

Deze week las ik een artikel in de Feeling over het feit dat ze binnen 10 jaar kanker zouden kunnen genezen. Ik draai op zo’n moment wel even met mijn ogen maar toch lees ik het. Klinkt te mooi om waar te zijn en toch geeft het wat hoop. Niet voor mij want 10 jaar is nu wel nog heel ver vandaan. Is het wel ok om dit in de ‘Boekjes’ te zetten? Valse hoop? Een paar bladzijden verder gaat het over de film ‘All of us’. Een Belgische film over een zelfhulpgroep van terminaal zieke patiënten. In het interview ging het hem over de ‘Bucket list’. Heb ik die? Ja tuurlijk maar het blijven allemaal kleine dingen die je leven verrijken en niet gaan Benji jumpen of dergelijke. Vooral samen met vrienden en familie dingen kunnen doen. Al is het gewoon een terrasje in de zon met een sangria in de hand., een culinair etentje, een nachtje dansen en een ijscoupe met 18 bollen eten. 🙂 Voorlopig zit het nog allemaal in mijn hoofd maar ik hoop dat het in de loop van 2020 allemaal werkelijkheid mag worden.

Happy New Year iedereen !!!!

Een gedachte over “Nieuwjaarsbrief

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: