Tijdens #corona

Alles gebeurt momenteel in functie van corona. Je kan niets doen of het is denken of dit wel mag/kan/mogelijk zou zijn. 

Al even niets gepost.. writersblock?
Neen, vooral geen zin en niet echt iets wat ik wil neerpennen.
Neerslachting? Neen, ook niet. Ik denk dat het vooral met de hele (wat anders) coronacrisis heeft te maken.

Als ik mijn kalender, die in de keuken hangt, bekijk, word ik wat weemoedig. Heel veel leuke dingen gaan voorbij zonder dat ze plaatsvinden. Vooruitzichten zijn er ook niet echt. Geen festivals, geen dorpsfeesten, geen kermissen, geen outdoor optredens, geen zomervakantie?,…

Eigenlijk had ik gehoopt op een zomer vol plezier, fun, dansen, terrasjes doen, gezellig iets drinken op de beachbars, BBQ met vrienden,.. de hele rimram. Na een zware herfst en winter (op gezondheidsvlak) heb ik dit wel nodig en verdiend. Ik zal er natuurlijk wel het beste van maken maar toch is er een klein stemmetje die er mij op wijst dat het misschien mijn laatste zomer genieten is en die moet dan in mineur.

Voor het moment voel ik mij redelijk goed. De cortisone hebben ze afgebouwd en ik zit nu op 4mg. Het vollemaansgezicht is aan het wegtrekken. Juist de kilo’s lukken niet zo goed. Misschien is geen zomervakantie net goed want ik kan in geen enkele short of rokje meer. :-/
Mijn PET-scan was geruststellend maar de MRI moet dit nog bevestigen. Al ben ik vrij zeker dat deze ook goed zal zijn en de medicatie toch weer aanslaat. Lets hope!

Saai is de quarantaine nu niet echt!
Mijn tijd vliegt soms voorbij. Zeker met de kids thuis.
Chloé heeft iedere dag, net voor de middag, een uurtje online school. Haar taakjes voor de dag, proberen we voor de les af te werken. Inderdaad ‘we’! Ik voel mij al bijna een volwaardige lerares. Leuk? Eerlijk, ik heb er het geduld niet voor en weet soms niet hoe het uit te leggen. Daarmee kijk ik nu mee naar de filmpjes waarin alles wordt uitgelegd. We worden slimmer ;-). Chapeau (en sterkte) aan ouders die ondertussen nog moeten werken.

Nog één van mijn bezigheden is Levensloop Deinze. Ik maak deel uit van het organiserend comité en vind dit super leuk om te doen. Het was de eerste keer dat Levensloop plaats zou vinden in Deinze. Spijtig genoeg zijn alle levenslopen voor 2020 geannuleerd. Toch gaan we door met vergaderen (online dan) en hopen we dat we in 2021 met Deinze een prachtige eerste editie kunnen neerzetten.
En natuurlijk staan mondmaskers maken ook op mijn To-do lijstje. Voor Levensloop veranderen we de bandanas in mondmaskers. Dit om het promo-materiaal wat aan te passen aan huidige behoeften. (Wie er graag eentje wilt, mag mij altijd een mailtje sturen)

Wat me het meeste heeft geraakt in de voorbije weken, is het afscheid van mijn mémé. Door de corona waren enkel mijn papa en mijn broer aanwezig op de uitvaart bij de begrafenisondernemer. Iedereen rade het mij af om heen en weer met de trein naar Diksmuide te gaan. Begrepen deed ik wel maar toch.. Dan sta je eens stil bij alle mensen die in eenzaamheid sterven en geen waardige uitvaart krijgen. Denk je dan, maar ik moet zeggen dat de uitvaart van mijn mémé wel mooi was. De begrafenisondernemer had het opgenomen waardoor de rest van de familie dit later kon bekijken.

Alles gaat digitaal nu, gelukkig maar!
Echt eenzaam voel je je daardoor niet. Mijn mama en papa hebben het face-timen ontdekt, vergaderen doen we via Skype of Teams. Het valt mij op dat iedereen wel wat meer contact zoekt door de corona crisis. De mensen herontdekken het creatief zijn, de natuur en vooral tijd voor hun gezin.

We weten niet hoe dit de toekomst zal beïnvloeden maar we zijn zeker dat het nooit meer hetzelfde zal zijn. Een normale zomer? Die hoop is al weggeborgen maar ik ben ervan overtuigd dat het toch een liefdevolle zomer en vol leuke uitjes zal worden maar toch anders ..Een gedachte over “Tijdens #corona

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: