Déjà vue..

Eind augustus 2020 : Joepie! Toelating gehad om op reis te vertrekken. In mijn hoofd blijft alles stabiel en ik mag de vlieger op richting Griekenland. Het koppel waar ik vorig jaar mee naar Mallorca ben geweest, neemt me nu mee naar het mooie Sithonia. Dit is een schiereiland van het vaste land. Nog nooit van gehoord maar heel mooi!

Het was een week om niet te vergeten! De vele mooie baaitjes, stranden, suppen, zwemmen, bootje varen en relaxen bij de beachbar doen mij goed. Enige minpunt is mijn maag. Die doet behoorlijk moeilijk en eetlust heb ik niet. Dit verhindert mij echter niet om te genieten 🙂
Mijn thuiskomst is wel niet zo leuk.. Zal hierover niet uitbreiden maar vraag mij af of ik alles zelf moet oplossen en waarom sommigen niet wat meer begrip en steun geven.

De dag na mijn thuiskomst krijg ik een afspraakmelding van het UZ. Ze verwachten mij s’anderendaags op de dienst radiotherapie.
Ja.. daar gaan we weer. Opnieuw bestraling nodig. 😦
Dit maal niet mijn hoofd maar mijn bekken. Op de PET van eind augustus was te zien dat de actieve klieren in mijn rechterzijde groeien. De dokters hadden mij, voor de vakantie, al op de hoogte gebracht dat ze die zouden bestralen. Ik kijk er totaal niet naar uit. Dat het niet zo’n impact gaat hebben als de hersenbestraling, weet ik maar toch is het met een klein hartje dat ik naar de afspraak ga.
Ze starten dezelfde week nog met de simulatie. De Simulatie is het voorbereidend werk om vast te leggen hoe je juist moet liggen. Ze nemen een scan en tekenen dan allerlei lijntjes op je huid zodat dit iedere keer overeenkomt met de lasers van de bestralingsmachine. Ik voel mij terug een kleurboek.. En dan het echte werk! Gelukkig heb ik er inderdaad niet veel last van al is het heel confronterend om terug onder die machine te liggen. Dit maal zonder masker 🙂

Raar hoe alles bijna exact hetzelfde verloopt als vorig jaar.. Zelfde periode op reis met dezelfde vrienden, starten met bestralingen in dezelfde maand als vorig jaar.. mijn déjà vue

De enige vraag is nu natuurlijk hoe het verdere verloop zal zijn. Dat er actieve klieren groeien tijdens de behandeling met Mektovi en Braftovi zou niet mogen. Is er nu al terug resistentie? De medicatie neem ik voorlopig door gezien het in de hersenen stabiel is gebleven. Dat is het belangrijkst.
Fingers crossed voor de PET en MRI eind oktober. xxx

Een gedachte over “Déjà vue..

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: